Donatie Lombok, Indonesie

RC Houthalen Midden-Limburg en RC Zonhoven

Het eiland Lombok in Indonesië is in de maand augustus 2 maal na elkaar getroffen door een aardbeving.
Via onze voormalige Rotary vrienden op Bali is er een oproep tot steun tot bij ons gekomen. Dankzij een gulle donatie van RC Houthalen Midden-Limburg en van RC Zonhoven konden we 2 500,00€  (of 42 400 947 Roupiah) overmaken. Zie ook op  https://d3420.wordpress.com dan “Donation Report” dan “Funds Received” dan donaties 258 en 273 voor RC Zonhoven.
Bij “Funds Usage” kun je de uitgaven volgen op deze website staan eveneens uitgebreide verslagen al dan niet in’t Engels van hun gerealiseerde projecten.

Zoals jullie kunnen zien is Rotary erg actief in’t gebied. Ze bouwen voorlopige huisjes en zenden Shelter boxen vanuit Jakarta naar het getroffen gebied. Onze Rotary vrienden , die we ook in Deauville op de EEMA conferentie gesproken hebben lieten ons enkele foto’s geworden . Zij danken ons voor onze gulle bijdrage.

Rotary Club en Rotaract Zonhoven steunen wederopbouw van een school in de slums van Delhi, India

Rotary Club Zonhoven startte samen met Rotaract Zonhoven en 14 andere clubs een samenwerkingsproject op in de slums van Delhi, India. Nadat een sloppenwijk daar werd platgewalst, bleef er van een oud schooltje nog 1 muur overeind.  Het project zorgde ervoor dat een nieuw schooltje werd gebouwd, en ingericht.  Hierdoor kunnen tal van kansarme kinderen die in deze sloppenwijk wonen, toch een eerlijke kans op onderwijs krijgen

Interlandencomité Ukraïne-België hield op 15/11, feest van de dynastie

Het Interlandencomité Ukraïne-België hield op 15/11, op het feest van de Dynastie, een herdenking in Kiev.

De datum was niet toevallig gekozen, maar verwees duidelijk naar de appreciatie van de Belgische aanwezigheid, en de inspanningen terzake.
Speciaal voor de gelegenheid werden boekjes gedrukt, waarin het "Summer Stars"-Project wordt toegelicht.  Hiervoor werkten 8 Rotary-clubs samen, waaronder uiteraard Rotary Club Zonhoven.

Er werd ook een exemplaar van dit boekje aan de Belgische ambassadeur overhandigd

Al deze activiteiten dienen om geld in het laadje te brengen voor volgende goede doelen:

• Ter Heide,
  • VZW Stijn
  • Blinden Geleidehonden,
  • Hulp voor mensen met Kanker,
  • Bednet: thuis de les in de klas volgen voor langdurig zieke kinderen,
  • Auctores voor kinderen met Autisme,
  • Artsen zonder Vakantie,
  • End Polio Now
  • Sint-Vincencius
  • Lucia

Kerstmarkt

<p>kerstmarkt<span>&nbsp;</span></p> <p>kerstmarkt<span>&nbsp;</span></p> <p>kerstmarkt<span>&nbsp;</span></p>

Fundraising Bal

<p>Fundraising Bal<span>&nbsp;</span></p> <p>Fundraising Bal<span>&nbsp;</span></p>

Goodbye Polio

Scoutsvereniging van Zonhoven loopt tvv van VZW Ter heide

Ter Heide biedt professionele ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een ernstige en
diepe mentale /motorische beperking. Zo willen zij een warme thuis bieden aan
alle bewoners , maar tevens een warme plek zijn voor alle medewerkers.

In het verleden heeft Rotary Club Zonhoven reeds
inspanningen gedaan om de bewoners van rolstoelfietsen en rolstoelschommels te
voorzien. Ter Heide ligt nauw aan het
hart van deze Rotary club. De club wil zich blijven engageren om Ter Heide te