World Polio Day - 24 oktober

Wat is Polio ?
Poliomyelitis is een zeer besmettelijke ziekte die vooral kinderen jonger dan 5 jaar, treft. De virus verspreidt zich van mens tot mens meestal via besmet water en een slechte hygiëne. De virus veroorzaakt verlammingen en kan soms tot de dood leiden. Er is helaas geen behandeling. Maar polio kan perfect voorkomen worden door een zeer goed vaccin dat al meer dan 50 jaar gebruikt wordt. Rotary en zijn partners hebben met dit vaccin al meer dan 2,5 miljard kinderen geholpen.

Vandaag is het World Polio Day: 5 redenen om polio uit te roeien:
Om levens te verbeteren.
16 miljoen mensen wandelen vandaag rond die anders verlamd zouden zijn.

Om te investeren in de toekomst.
Als polio niet wordt uitgeroeid, zullen binnen 10 jaar, jaarlijks 200.000 kinderen verlamd worden door de ziekte. Een poliovrije wereld betekent een veilige wereld voor kinderen: wereldwijd.

Om de gezondheid van het kind te verbeteren.
Polio toezichtsnetwerken en vaccinatiecampagnes “monitoren” de kinderen ook voor andere gezondheidsproblemen zoals vitamine-tekort en mazelen, zodat deze problemen tijdig aangepakt kunnen worden.

Om geld uit te sparen.
Een poliovrije wereld zal binnen de volgende 20 jaar $40-$50 miljard in gezondheidskosten besparen voor de globale economie.

Om geschiedenis te schrijven.
Het uitroeien van polio zou één van de grootste verwezelijkingen voor de volksgezondheid zijn waarbij polio, na de pokken, de tweede menselijke ziekte zal zijn die uitgeroeid is: wereldwijd.

Doneer op www.endpolio.org of contacteer een Rotary Club in uw buurt

“De vooruitgang in de strijd tegen polio, lijkt welk het best bewaarde geheim in de wereldgezondheid” Bill Gates, Founder of the Bill & Melinda Gates Foundation

Bron: Emma