Uitwisseling studente Lena Dooms naar Canada

Mijn naam is Lena Dooms. Dankzij de Rotary Zonhoven is het mogelijk voor mij om een jaar naar Canada te gaan. Op 26 augustus, binnen 11 dagen, vertrek ik naar Sault Ste Marie, Ontario. Het is een prachtige stad vlak bij de grote meren en de VS. Omdat mijn district (6290) grotendeels in de VS ligt, vindt mijn eerste kamp in september ook plaats in Michigan.

Op het vliegveld zal ik ontvangen worden door Darcy en Fiona Ortiz, de ouders in mijn eerste gastgezin, en Meredith Mosher, mijn gastzus in mijn tweede gastgezin. Darcy en Fiona hebben een dochter van 24 en een zoon van 20 die zelf ook op uitwisseling is gegaan. Het gezin heeft meerdere ervaringen met het ontvangen van uitwisselingsstudenten, wat zowel voor mij als voor mijn moeder een grote geruststelling is. Mijn tweede gastgezin, de Moshers, heeft 2 dochters waarvan er een, Meredith, naar Peru is gegaan met Rotary. Ik zal les volgen in Korah Collegiate and Vocational School en mijn bedoeling is een Internationaal Baccalaureaat te behalen.

Ik ben heel gelukkig met mijn land, omdat Canada een land is met een prachtige natuur en Sault Ste Marie is heel mooi gelegen. Daarboven heeft het een politiek beleid waar ik mee kan instemmen, wat ik zeer belangrijk vind als ik een jaar in een land moet verblijven. Ook de scholen hebben een degelijk niveau, wat belangrijk is voor mijn verdere studies aan een universiteit. Ik heb bewust gekozen voor een Engelstalig land omdat het doel van mijn uitwisseling is volledig te integreren in de maatschappij, en een vreemde taal bemoeilijkt dit proces.

Terwijl ik in Canada zit, zal er een gaststudente van Taiwan naar Rotary Zonhoven komen: Fei Wang. Alle drie de gastgezinnen hebben al contact opgenomen met haar en we zijn allemaal enthousiast haar te ontvangen. Fei zal 20 augustus aankomen. Het komt allemaal steeds dichter bij, en we kijken er allemaal heel hard naar uit.