Lucas De Neef nam deel aan een " Family to Family"

Lucas De Neef,  17 jaar en woonachtig te  Paal, nam afgelopen zomer deel aan een " family to family " uitwisseling. Een Family to Family exchange is een korte Rotary uitwisseling die in de zomervakantie plaatsvindt. In dit centraal georganiseerde project kunnen jongeren die iets van de wereld willen zien, zich aanmelden. Zij gaan op basis van wederkerigheid in huis bij een familie in ander land.

"Ik ga nu naar het 6e middelbaar in de richting LOS (lichamelijke opvoeding sport). Ik hou dus van sporten!
Ik moutainbike, tennis en ik ga regelmatig joggen.
Op school krijgen wij 3u per week frans. Dit is èèn van mijn slechtste vakken. Ik weet dat frans heel belangrijk is dus wil ik dit heel graag leren.
Linda vertelde ons over family to family. Dat klonk héél goed, 2 weken weg om mijn frans bij te schaven. Een hele zoektocht waar Linda veel tijd in gestoken heeft. De familie waar ik voor 2 weken verbleef was heel fijn! Ik hou van humor en dat was zeker aanwezig in deze familie. De jongen waar ik in totaal 4 weken mee heb opgetrokken(2 in frankrijk en 2 weken in belgië) heette Charles. Het was een leuke kerel met  dezelfde interesses als mij. Ik kon goed met hem opschieten, we hebben ons samen geweldig geamusseerd. Charles woont op de grens van duitsland zwitserland en frankrijk in een klein dorpje waar iedereen elkaar kende, een hele mooie streek.
En het belangrijkste van alles is dat ik op deze 14 dagen heel veel Frans heb geleerd.
Ik denk dat Charles en ik onder de vakanties elkaar nog gaan zien."