Hep'ers ( holiday exchange program) goed aangekomen

De " hep'ers" zijn goed aangekomen in Zonhoven en Houthalen. Deze week hebben ze een druk maar boeiend programma voor de boeg.

Wat is HEP?

Alle Rotarydistricten organiseren uitwisselingsprogramma’s voor de jeugd. Zij brengen gedurende één tot twee weken groepen van 15 tot 20 jongeren uit verscheidene landen samen voor een cultureel, educatief of ontspanningsprogramma. Hoofddoel is de jeugd elkaar te laten ontmoeten zodat kruisbestuiving mogelijk wordt. De sponsorende districten treden daarbij als coördinator op.De meeste programma’s zijn bestemd voor meisjes en/of jongens tussen 16 en 25 jaar.De leeftijdscriteria worden echter door de ontvangende Rotaryclubs of -districten bepaald.Onze HEP richten zich tot kinderen van Rotariërs en niet-Rotariërs, gesponsord door een Rotaryclub uit D 1620, 1630 of 2170. De talenkennis van het land van bestemming kan een pluspunt zijn maar in de meeste gevallen is het Engels de voertaal. Inzet, motivatie en contactvermogen zijn wel altijd nodig.