Cécile loopt Dwars door Hasselt 2018 om Polio de wereld uit te helpen

Ik ben Cécile en ik ben 15 jaar.

Ik ga de 15km lopen op Dwars door Hasselt om geld in te zamelen als steun voor de strijd tegen polio. Zolang de wereld niet poliovrij is, loopt elk kind het risico om polio te krijgen.
Daarom wil ik jullie oproepen om de actie END POLIO NOW te steunen door mij te sponsoren of zelf mee te doen aan Dwars door Hasselt op een van de verschillende afstanden. Of dit bericht te delen met familie en vrienden.
Als er kinderen zijn die graag willen meelopen voor het goede doel, zal ik samen met hen meedoen aan de Chiquita kids run.
Bijdragen kunnen gestort worden op het rekeningnummer BE98 7350 2381 4393 van Rotary Zonhoven met mededeling Cecile4EndPolio
Voor bijkomende informatie kan je me contacteren via cecile [at] rcbgrivan [dot] bececile [at] rcbgrivan [dot] be ()Ik reken op jullie steun !

Countdown to history!

Bron: Cecile Vandebergh

Guy Brugmans stelt zijn nieuw boek voor - "De Keuze"

Dinsdag 11 september 2018 Mocht Rotary club Zonhoven Guy Brugmans verwelkomen voor een lezing ter gelegenheid van het uitbrengen van zijn laatste roman “De Keuze”.

Het onderwerp van de lezing was; wat deze ‘ondernemende’ mensen en hun verhaal bijzonder maakt.

De roman De keuze volgt in grote lijnen de levensloop van de ‘Zonhovense Turken’ Hayrettin en Remziye, die begin zestiger jaren naar hier kwamen. Ze hebben drie kinderen, woonden eerst in de Moverkensstraat, later in Houthalen en tot vandaag nog in Zonhoven.

Voor hun levensverhaal voerde hij talloze gesprekken met hen, zocht in Turkije en bij ons de plekken op waar ze hadden gewoond en gewerkt. Uiteindelijk verwerkte Guy alles in het half biografische half fictieve boek Söz-De belofte, dat hij in 2014 in een beperkte oplage onder de betrokkenen verdeelde.

Voor de romanversie De keuze heeft Guy hun levensverhaal grondig herwerkt en met veel fictieve elementen aangevuld. Daarom heeft hij de namen van de nog levende personages veranderd.

Bron: Dick

AED toestel voor 4 diensten in Zonhoven

Rotary Club Zonhoven steunt 4 diensten in Zonhoven
Dienst Ambulante Begeleiding, Limburgse Stichting Autisme, Dienst Persoonlijk Assistentie en De Werkmix ontvingen een AED toestel via sponsoring van Rotary Club Zonhoven.
De vier diensten situeren zich op de Donkweg te Zonhoven.
Zij werken voor en met personen met een handicap.
De leden van de Rotary en een aantal personeelsleden volgden samen een opleiding in reanimatie en gebruik van het splinternieuwe AED toestel.
Diane Luyts van de Dienst Ambulante Begeleiding dankt met de woorden: “We hopen het toestel nooit te moeten gebruiken. Maar indien het nodig is, dan maakt deze steun een wezenlijk verschil.”

Bron: Steve Daemen
Inhoud syndiceren