World Polio Day, 24 oktober 2020

“Rotary was the first organization to push for a polio-free world, and so many Rotarians have been part of fundraising, vaccination, and advocacy efforts. The final steps to a polio-free world are the hardest — and we’ll need the help of every Rotarian to get there. But I’m confident that we will end polio together.”

Bill Gates, co-chair of the Bill & Melinda Gates Foundation

Bron: PaulP

Rotary Club Zonhoven schenkt beschermingsmateriaal aan WZC Catharina en aan ‘t Weyerke

Afgelopen week kon Rotary club Zonhoven aan het woonzorgcentrum Catharina in Zonhoven 100 wasbare beschermingsschorten en 300 FFP2 maskers doneren.  De schorten werden geproduceerd door Fico in Zonhoven, waar voor de materialen enkel de inkoopprijs aangerekend werd.  Het beschermingsmateriaal zal verdeeld worden over de verschillende campussen van het woonzorgcentrum.
Aan ‘t Weyerke in Heusden-Zolder konden we daarnaast nog eens 500 FFP2 maskers leveren.

Deze donaties maken deel uit van een Global Grant waar de clubs van Zonhoven, Bilzen-Alden Biezen, Borgloon-Haspengouw, Landen, Geel, Bree-Bocholt en Tessenderlo mee de schouders onder hebben gezet en waarbij er in totaal voor 40.000 euro aan beschermingsmateriaal voor de zorgsector in de regio’s  geleverd kon worden. Op deze manier hoopt Rotary de zorgsector door deze moeilijke periode te helpen en zo hun steun te betuigen aan alle hulpverleners die zich dag in dag uit inzetten.

De welgemeende appreciatie die we kregen bij de overhandiging kan enkel een stimulans zijn om ons hiervoor ook verder te engageren in de toekomst.

Bron: PaulP

Officiële overhandiging Riksja aan "Fietsen zonder Leeftijd"

Vandaag hebben we de riskja overhandigd aan "Fietsen zonder leeftijd Zonhoven" op de wekelijkse markt in Zonhoven.

We willen je nog graag even een opfrissing geven wie Rotary Club Zonhoven is en waarvoor we staan.

Wie bij het horen van de naam ‘Rotary’ denkt aan een groepje gewichtige grijze eminenties op leeftijd, die plechtige vergaderingen houden met whisky en sigaren, heeft het wat betreft Rotary Club Zonhoven goed mis. We zijn een gevarieerde jonge club samengesteld uit zowel mannen als vrouwen met een heel wisselende achtergrond, opleiding en beroep.  Wat ons bindt is de drijfveer om op meerdere maatschappelijke vlakken een verschil te kunnen maken.

Inhoud syndiceren