End Polio Day 2017

RCZ was er bij

Het D1630 POLIO TEAM organiseerde onder de leiding van Emma een zeer gesmaakte “End Polio Day” te Luik.
Rotary International wil op deze manier het probleem onder de aandacht blijven brengen, en de voortgang terzake aantonen.
RC Zonhoven was aanwezig met 5 leden, inclusief onze ex-gouverneur, Emma.  Ze had niet overdreven, het Prinsbisschoppelijk paleis op de Place-Saint-Lambert is werkelijk prachtig. We genoten van een hartelijke ontvangst, waarna Emma een uitgebreide introductie verzorgde.  Piet “hoofd techniek” kent zijn werk, en dus liep het audio-visuele gedeelte perfect.

Er waren 2 hoofdsprekers:

• Dr. Pierre Van Damme met zijn “Containerdorp”.  Een ongelooflijk project, waarbij met de steun van de “Bill and Melinda Gates Foundation” een geselecteerde groep een maand in quarantaine werd gehouden teneinde de ontwikkeling van vaccins nog verder te optimalizeren.
  • Dhr. Hugues Bultot, een visionair.  Zijn droom is om kleine en mobiele vaccinfabriekjes te bouwen over de hele wereld, zodat bij een eventuele uitbraak snel en adequaat kan gereageerd worden.  Indrukwekkend.

En wie kwamen we nog tegen?  Lore en Aline van Rotaract Zonhoven, die een kort verslag over hun India-reis kwamen brengen.   Super dat jullie er waren!!!
Daarna nog enkel korte speeches, een Q&A-rondje en het was tijd voor de lunch.

Samengevat:  de moeite waard.  Boeiende sprekers, aangenaam gezelschap, een prachtig kader en een vlekkeloze organisatie.  Dat doen we nog eens over!!!

Verslaggever ter plaatse : PaulW

End Polio Day 2017