Assembly 2015

Assembly C mine 2015

ZONHOVEN / GENK - Het Rotarydistrict 1630, dat zich uitstrekt van Lommel tot Luxemburg, startte zijn werkjaar 2015-2016 in de Euroscoop in C-mine. Be a gift to the world, geef iets van jezelf aan de wereld wordt het jaarthema.

Meer dan 300 bestuursleden van zo'n 90 Rotaryclubs uit het Oosten van België en het Groothertogdom Luxemburg verzamelden in de zalen van Euroscoop. In een prachtig decor, met schitterende beelden en met jeugdig enthousiasme lanceerde de nieuwe en eerste vrouwelijke Districtsgouverneur, Emma Groenen uit Zonhoven, het jaarthema. Leidinggevende mensen, die ideeën willen uitwisselen en overgaan tot actie moeten bereid zijn iets aan de wereld te schenken, iets van zichzelf, van hun kennis, van hun engagement, van hun vrije tijd,...
De Rotary Foundation biedt daartoe een mogelijkheid. Eén van de meest indrukwekkende actie was en is zeker de actie om polio in de wereld uit te roeien. Door de gebundelde acties van de Rotaryclubs uit de hele wereld, met haar 1.2 miljoen leden, kon het aantal nieuwe gevallen van polio,dat in 1985 nog meer dan 350.000 bedroeg, teruggedrongen worden tot 359 in 2014. Een van de laatste Belgische poliopatiënten bracht vanuit haar rolstoel een indringende getuigenis. Uiteraard blijft Rotary ook actief in plaatselijke dienstverlening.
De nieuwe voorzitters en bestuur bereidden zich vervolgens in ateliers concreet voor op het nieuwe werkjaar waarna een kleurrijke finale, met tifo's en ballonnen, deze startdag afrondde.( Jef Gabriels )

assembly 2015